Wat is Shithead?

Voor het vak programmeren op de opleiding Communication & Multimedia Design is er gevraagd of ik kon experimenteren met javascript. Omdat ik zelf kaartspellen fantastisch vind heb ik onderzocht wat interessant zou zijn om te maken. Vandaar dat ik heb gekozen om een offline kaartspel te maken.

Dit concept heb ik zelf uitgedacht en uitgewerkt. Omdat dit project volledig met javascript heeft te maken en het spel al bestaat heb ik weinig tijd besteed aan het conceptualiseren van het spel en heb ik mij volledig gefocust op het coderen van het spel.

Ik ben begonnen met zoeken naar soortgelijke kaartspellen om te kijken hoe zij dit project kunnen aanpassen. Met genoeg inspiratie ben ik begonnen met het coderen van het kaartspel. Tussen het proces door heb ik kleine aanpassingen gedaan qua ontwerp.

De opdrachtgever van het project was blij met dit project. Geen van de andere studenten had zoiets uitgebreids gemaakt.

Doordat ik heel veel tijd in dit project heb gestoken kun je zien dat ik altijd het uiterste eruit probeer te halen in de tijd dat ik ervoor krijg. De enige feedback die ik had gekregen op dit project was dat ik zou kunnen kijken of ik gebruik zou kunnen maken van meer verschillende event listeners. De volgende keer zou ik me meer focussen op het net maken van de code. Ik merk dat veel stukken code opgedeeld zouden kunnen worden in kleinere modules.

Shithead is een geweldig kaartspel. Het spel is ook bekend als; Drie├źn, Stuwvissen, Asshole, Dogmeat, Shed, Palace, Loser, Idiot, Chinezen, Karma en Zweeds bluffen. In dit kaartspel is het de bedoeling dat je je kaarten zo snel mogelijk kwijt speelt. Iedereen heeft wel een eigen versie van dit spel.
Ik speel het met de volgende regels:

  • 2: Deze kaart mag op alles gespeelt worden. En is de laagste kaart.
  • 3: Glaskaart, als deze kaart ergens op ligt, dan telt de waarde van de kaart daaronder.
  • 7: Alleen kaarten onder de 7 (of de 7) mogen opgegooit worden.
  • 10: Haalt de pot weg en je mag nog een kaart opgooien.
  • Joker: Glaskaart, als deze kaart ergens op ligt, dan telt de waarde van de kaart daaronder.
  • Als je meerdere kaarten in je hand hebt mag je deze allemaal tegelijk opgooien.
  • Als er drie A's liggen en jij gooit de vierde A op, gaat de pot weg en mag je nog een keer.

Deze app is bedoelt om offline te spelen. Je kunt het bijvoorbeeld op een iPad spelen tegenover elkaar.

Github link

html

Eindproduct